Hyppää sisältöön

Oluesta ja ohrasta uusia yhdisteitä

Suomalaistutkijat löysivät oluen ja ohran uusia fenoliyhdisteitä. Tulokset avaavat kiinnostavia mahdollisuuksia ohran ja siitä valmistetun oluen terveysvaikutusten tutkimuksessa.

Tuore tutkimus paljastaa Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus MTT:ltä että ohran puolustuskemikaalien, hordatiinien ja niiden esiasteiden kemiallinen monimuotoisuus on paljon laajempi kuin aikaisemmin on tiedetty.  

Japanilainen tutkimusryhmä on aikaisemmin havainnut oluen hordatiineilla olevan fysiologisia vaikutuksia. Ne lisäävät suoliston liikkuvuutta sitoutumalla tiettyihin reseptoreihin sileissä, ei-tahdonalaisissa, lihaksissa. 

MTT on määrittänyt hordatiineja pitkään yhteistyössä muun muassa VTT:n kanssa. 

Lisätietoja

www.mtt.fi