Kaupan biojätteestä valmistettua biokaasua hyödynnetään energiana Gasumin kaasuverkossa
Gasum, Kesko, Myllyn Paras ja Wursti ovat aloittaneet yhteistyön, jossa kauppojen biojätteestä valmistettua biokaasua käytetään Pirkka-tuotteiden valmistuksessa.
Keskolle uusi yhteistyö Gasumin ja Pirkka-tuotteiden valmistajien Myllyn Parhaan ja Wurstin kanssa lisää keinoja pienentää hävikkiä ja kaatopaikalle menevän jätteen määrää. Lähes sadan Uudenmaan K-ruokakaupan sekä Keslogin varastojen biojätteet ohjataan ensin Labio Oy:n Lahden biokaasulaitokselle ja sieltä Gasumin kaasuverkossa Myllyn Parhaan ja Wurstin tuotantoon, Pirkka-tuotteiden valmistukseen.
Kierrättämällä jätteet biokaasuksi ja hyödyntämällä niiden energia Pirkka-tuotteiden valmistuksessa vähennetään vuodessa hiilidioksidipäästöjä noin 380 tonnia. Jätteistä valmistettu biokaasu on 100 % suomalaista, uusiutuvaa energiaa.
Lue Gasumin tiedote uudesta yhteistyöstä