Kemia-lehti: Solar Foods – maailmankartta ruoantuotannon mullistukseen
Suomalainen Solar Foods on laatinut maailmankartan, joka esittelee uudenlaisen proteiininkasvatuksen parhaat tuotantopaikat.
LUT-yliopiston ja VTT:n tutkimuksesta alkunsa saanut Solar Foods on kehittänyt menetelmän, jolla mikrobit valmistavat ravinteikasta proteiinia ilmakehän hiilidioksidista aurinkosähköllä.
Solar Foodsin julkaisemaan englanninkieliseen Ruoan uuteen maailmankarttaan on kuvattu ruoantuotannon nykytilanne ja tulevaisuuden mahdollisuudet.
Kemia-lehden artikkelissa Solar Foodsin toimitusjohtaja ja perustajaosakas Pasi Vainikka sanoo yhtiön mahdollistavan uudenlaisen tavan viljellä ja korjata satoa. Solar Foodsin kehittämä, ilman hiilidioksidista tehtävä proteiinituote on nimeltään Solein. Pilottivaiheessa oleva tuote etenee vaiheittain. Proteiinin kaupallinen valmistus on käynnistymässä vuoden 2022 loppuun mennessä.