SuomiAreenan yhteisosasto lahjoittaa rahat Me-talo Porille nuorten LU+MA-osaamisen kehittämiseen
SuomiAreenalla laaja joukko järjestöjä haastoi yleisöä pelastamaan maailmaa luonnontieteiden avulla. Vierailijat saivat testata omaa osaamistaan luonnontieteissä ja matematiikassa päivittäin vaihtuvissa visailutehtävissä. Osasto oli menestys. Jokaisesta vastauksesta lahjoitetaan 2 euroa Me-talo Porille lasten ja nuorten luonnontieteellisen osaamisen kehittämiseen Tiedekoulussa.
SuomiAreenan pääteema oli tänä vuonna tulevaisuuden osaaminen ja innovaatiot. Yhteisosastolla yhteiseen hiileen puhalsivat Kemianteollisuus ry, Insinööriliitto, Loimu ry, Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto – SAKKI ry, Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU, Tekniikan Akateemiset TEK ja Tekniikan museo. Osastolla etsittiin luonnontieteellisiä ratkaisuja maailman pelastamiseen visailutehtävissä. Innovaatiopelissä etsittiin ratkaisuja energian tuotantoon, hyvinvointiin ja kiertotalouteen.
Osasto oli menestys – noin tuhat kävijää pysähtyi testaamaan LU+MA-osaamistaan ja ideoimaan parempaa maailmaa. Jokaisesta kävijästä lahjoitetaan 2 euroa hyvään tarkoitukseen. Rahat, 2 000 euroa, päätettiin lahjoittaa Me-talo Porille joka toimii syrjäytymisen ja eriarvoisuuden vähentämiseksi. Me-säätiön visio on, että vuonna 2050 Suomessa ei ole yhtään syrjäytynyttä lasta tai nuorta.
– Kohteen valinta oli loppujen lopuksi aika helppoa. Halusimme edistää nuorten luonnontieteiden ja matematiikan osaamista paikan päällä eli Porissa. Kymmenelle nuorelle ja lapselle tarjotaan Tiedekoulussa tuhti paketti luonnontieteellistä ja matemaattista koulutusta. Toivomme, että heillä syttyy innostus opiskella näitä aloja enemmänkin, sanoo Anni Siltanen Kemianteollisuus ry:stä.
– SuomiAreenassa olimme valinneet teemaksi maailman pelastamisen LU+MA-osaamisella – ei mikään pieni teema. Tämä todellakin innosti ihmisiä visioimaan. Tunnelma osastolla oli utelias, ennakkoluuloton ja ratkaisukeskeinen. Maailmaa pelastetaan pala kerrallaan, ja nuoret ovat tässä työssä aivan keskeisiä tekijöitä, sanoo Anni Siltanen.
Lasten ja nuorten harrastusrahastosta voi hakea stipendiä kattamaan harrastuksesta aiheutuvia kuluja.
Tiedekoulu edistää tiede- ja teknologiaopetusta 30 paikkakunnalla eri puolilla Suomea. Lapsia ja nuoria kannustetaan olemaan luovia ja keksimään itse ratkaisuja ongelmiin.